Vaarallinen jäte -kampanjan julisteita saatavilla taloyhtiöiden jätetiloihin

19.03.2019

Vaarallisen jätteen tunnistamisen, oikean lajittelun ja vähentämisen puolesta kampanjoidaan kevään aikana valtakunnallisesti. Aihetta pidetään esillä kevään aikana niin mediassa, koululaiskilpailuissa, asiakaslehdissä kuin erilaisissa tapahtumissakin erityisesti viikoilla 16-17.

Kodin kaappien, varaston tai autotallin kätköistä voi löytyä monenlaisia vaarallisia jätteitä, kuten energiansäästölamppuja, akkuja, tärpättiä, lääkkeitä, jäteöljyä, maalia, liimaa, puunsuoja-aineita, emäksisiä pesuaineita, torjunta-aineita, paristoja, happoja ja aerosoleja, joille ei käyttöä enää ole. Vaaraa on turha säilöä kotona. Vaarallisia jätteitä ei saa kuitenkaan koskaan hävittää sekajätteen mukana, vaan ne tulee toimittaa aina asianmukaiseen keräykseen.

PHJ:n toimialueella vaarallisia jätteitä otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan ympäri vuoden seitsemällä jäteasemalla, vaarallisten jätteiden keräyskonteilla sekä keväisin ja syksyisin kaikissa toimialueen kunnissa kiertävillä Roinaralli-keräyskierroksilla. Lääkejätteet otetaan vastaan kaikissa toimialueen apteekeissa.

Nyt on saatavilla Vaarallinen jäte -kampanjan ilmeen mukaisia julisteita (50x70cm), joilla jätetilan käyttäjien huomio käännetään kohti vaarallisen jätteen tunnistamista ja oikeaa lajittelua. Julisteet ovat tarkoitettu asuinkiinteistöjen jätetiloihin, ja niitä löytyy kolmella eri vaarallisen jätteen kuvalla. Julisteita on saatavilla max. 2kpl/jätetila.

Jos haluat taloyhtiösi jätetilaan oman julisteen, ota yhteyttä isännöitsijään tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan julisteiden noudon organisoimiseksi.

Julisteita voi noutaa Kujalan jätekeskuksen toimistolta arkisin klo 9-15 välillä tai muuna aikana sopimalla noudosta etukäteen. Tilauksesta voimme toimittaa julisteita jäteasemilta noudettaviksi.

Julisteita on rajoitettu määrä!

Lisätiedot:

palveluneuvoja Johanna Ulmanen                                                palveluneuvoja Marja-Leena Kalpio

044 273 5980                                                                                     044 373 6030

neuvonta@phj.fi