Vapun vietto vaikuttaa jäteasemien aukioloaikoihin

24.04.2018

Päijät-Hämeen Jätehuolto (PHJ) Oy:n kaikki maanantaisin avoinna olevat jäteasemat suljetaan klo 16 vappuaattona maanantaina 30.4.2018:

  • Heinolan jäteasema, klo 12 – 16
  • Hollolan jäteasema, klo 12 – 16
  • Jäteasema Pilleri, Lahti, klo 7–16

Vappuna 1.5.2018 kaikki PHJ:n jäteasemat ovat suljettu.

Toivotamme kaikille Hauskaa Vappua!

Vappuna syntyvien jätteiden lajittelu

Jos olet kätevänä tehnyt itse tippaleivät ja munkit, niin miten paistoon käytetty rasva lajitellaan? Helppo ja siisti tapa on pakata rasva juoksevana esim. tyhjään maitotölkkiin, sulkea tölkki tiiviisti teipillä ja viedä se sitten sekajäteastiaan.

Pantilliset kuohuviinipullot kannattaa kuljettaa pullonpalautuspisteeseen. Osa lasipulloista on pantittomia, joten ne kuuluvat lasijäteastiaan. Pahviset laatikkoviinien kuoret lajitellaan kartonkikeräysastiaan ja sisäpussit sekajäteastiaan.

Ilmapallot ovat sekajätettä. Foliopalloissa on muovipinnoite ja niin runsaasti väriä, ettei niitä voi laittaa metallinkeräykseen.

Serpentiini taas on kyllästetty väriaineilla ja kemikaaleilla, ettei niitä voi laittaa sen enempää paperinkeräykseen kuin kompostiinkaan, joten ne kuuluvat energiajätteeseen. Samaan kategoriaan kuuluvat myös paperiset vappuhuiskat ja serpentiinispray.