Jäteasemat siirtyvät kesäkauden laajennettuihin aukioloaikoihin huhtikuun alussa

24.03.2020

Koronavirustilanteen vuoksi erityisesti riskiryhmään kuuluvia pyydetään kuitenkin siirtämään asiointiaan jäteasemalla tuonnemmaksi

Päijät-Hämeen Jätehuolto (PHJ) Oy:n jäteasemilla otetaan huhtikuun alusta käyttöön kesäkauden laajennetut aukioloajat, jotka ovat voimassa lokakuun loppuun saakka.

PHJ:n tavoitteena on turvata jätehuoltopalveluiden toimivuus toimialueella koronavirustilanteen aikana. Kaikki alueen 7 jäteasemaa ja Kujalan jätekeskus palvelevat toistaiseksi normaalisti. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa kaikissa jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä sähköisesti tai puhelimitse.

Vaikka jäteasemat toimivat tällä hetkellä normaalisti, pyydämme asiakkaita, erityisesti koronaviruksen kannalta riskiryhmiin kuuluvia, siirtämään jäteasemalla asiointiaan tuonnemmaksi, jos se suinkin on mahdollista.

Jäteasemalla asiointia kannattaa nyt lykätä myöhemmäksi, jos mahdollista

Jäteasemalla käytäessä toivomme asiakkaiden huomioivan muut kävijät esimerkiksi antamalla tilaa asiointiin. Muistetaan turvavälit toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan nähden. Käteisen rahan sijasta toivomme jätemaksun suorittamista kortilla. Lisäksi pyydämme kiinnittämään huomiota hyvään käsihygieniaan. Sairaana ollessa ei tulisi jäteasemalla asioida lainkaan.

-Koronavirustilanteen alettua olemme havainneet jäteasemilla asiakasmäärien kasvua ja joillain jäteasemilla on ollut jopa ruuhkaa, kertoo PHJ:n jäteasemien palveluesimies Mika Kantele.

-Näyttää siltä, että ihmisillä on nyt aikaa siivota varastojaan ja asioida jäteasemalla. Tietenkin myös keväinen sää vaikuttaa meillä aina asiakasmääriin ja ruuhkiin.

-Nyt tässä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa toivomme kuitenkin, että asukkaat harkitsisivat jäteasemalle tuloaan ja mahdollisuuksien mukaan lykkäisivät asiointiaan tuonnemmaksi. Eritoten toivomme koronaviruksen kannalta riskiryhmään kuuluvien ottavan asian vakavasti, päättää Mika Kantele.

Jäteasemien kesäkauden aukioloajat ajalla huhtikuu-lokakuu

Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän jäteasemat ovat kesäkaudella avoinna arkisin tiistaina ja torstaina klo 12–18 sekä lauantaina klo 10–14.

Heinolan jäteasema on avoinna arkisin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 12–18, lisäksi parittoman viikon lauantaina klo 10–14.

Hollolan jäteasema on avoinna arkisin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 12–18, lisäksi parillisen viikon lauantaina klo 10–14.

Orimattilan jäteasema on avoinna arkisin maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 12–18 ja lauantaina klo 10–14.

Kesäkauden aukioloajoilla ei ole vaikutusta Lahden jäteasema PILLERIn aukioloaikoihin, vaan se on avoinna samoilla aukioloajoilla ympäri vuoden arkisin maanantaista perjantaihin klo 7–20 ja lauantaisin klo 10–15.

Jos ilmoitetulle aukiolopäivälle sattuu pyhäpäivä, ovat jäteasemat suljettuna.

Jäteasemilla otetaan vastaan muut kuin kotitaloudessa syntyvät päivittäisjätteet.

Koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksista palveluihimme tai jäteasemien normaaleihin aukioloaikoihin kerromme ajantasaisesti täällä.