Oletko taloyhtiösi jätehuollon kehittämisestä kiinnostunut? – Tule mukaan maksuttomaan lajittelumestarikoulutukseen

05.04.2022

Taloyhtiöillä sekajäteastiat usein täyttyvät liiankin nopeasti ja jätehuoltokulut saattavat nousta suhteettoman korkeiksi. Jätehuoltoon liittyvät asukaspalautteet ovat varmasti isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden hallitusten jäsenten arkipäivää. Jätelakikin sen jo sanoo, että lajitella pitäisi, mutta miten saada kaikki taloyhtiössä mukaan, kun kaikkia ei vain kiinnosta?

Salpakierto Oy järjestää nyt jo viidennen kerran maksuttoman lajittelumestarikoulutuksen, johon voivat osallistua kaikki taloyhtiön jätehuollosta kiinnostuneet tahot, kuten hallituksen jäsenet, osakkaat ja vuokra-asujat. Koulutuskokonaisuus toteutetaan kahtena arki-iltana Kujalan käsittelykeskuksessa huhti-toukokuun vaihteessa.

Lajittelumestarikoulutuksessa pureudutaan rennolla meiningillä jätehuoltoketjun osasiin oppien ymmärtämään koko ketjun toimivuuden ja yhteistyön merkitys.

Kahden tiiviin opiskeluillan aikana saat tietoa mm. uuden jätelain tuomista muutoksista, lajittelusta ja jätteiden hyödyntämisestä, toimivasta jätetilasta sekä vinkkejä kuinka lajitteluneuvontaa voisi omassa taloyhtiössä toteuttaa ja kuinka jätehuollossa on mahdollista saada kustannussäästöjä.

Koulutus on saanut aiempina vuosina osallistujiltaan erittäin hyvää palautetta, ja osallistujat ovat kiitelleet erityisesti koulutuksen kokonaisuutta hyvine ryhmäkeskusteluineen. Ongelmat taloyhtiöissä on hyvin samakaltaisia, mutta luovia ja hyvinkin erilaisia ideoita asioiden kehittämiseen on saatu koulutusmateriaaleista, mutta myös osallistujien mukanaan tuomien ajatuksien ja ideoiden vaihdostakin. Uudet opit on otettu hyvin käyttöön koulutukseen osallistuneiden kurssilaisten asuinkiinteistöillä.

Tule sinäkin mukaan kouluttautumaan taloyhtiösi Lajittelumestariksi ja toimimaan jätehuollon eksperttinä omassa arjessasi. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.4.2022 täältä.

LAJITTELUMESTARIKOULUTUS 2022

Kujalan Käsittelykeskus, Sapelikatu 7 Lahti
To 28.4. ja to 5.5.2022 klo 17-20

TERVETULOA MUKAAN!