Jätteen vastaanoton hinnoittelu lajitteluasemilla 2021 alkaen

18.12.2020

Päijät-Hämeen jätelautakunta vahvisti kokouksessaan 19.11.2020 jätemaksut vuodelle 2021. Asukkailta jäteasemilla (vuoden 2021 alusta lajitteluasemilla) vastaanotettavien jätteiden hinnat eivät nouse. Myös asuntokohtainen jätehuollon perusmaksu pysyy ennallaan. Jätteen kuljetus- ja tyhjennysmaksut kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla pysyvät niin ikään ennallaan. Lue lisää.

Lajitteluasemilla hinnoittelussa otetaan vuoden alusta käyttöön eri hinnasto toimialueen yrityksille sekä toimialueen ulkopuolisten kotitalouksien jätteille. Ne otetaan vastaan toissijaisesti kunnan vastuulle kuuluvana (TSV) tai markkinaehtoisella hinnalla (ME).

Toimialueen kotitalouksilta otetaan vaarallisia jätteitä maksutta vastaan 50 kg tai 50 l /talous/vuosi kaikilla lajitteluasemilla. Tätä suuremmat erät otetaan maksua vastaan ja vain Lahden lajitteluasema PILLERIllä.

Yrityksiltä ja toimialueen ulkopuolisilta kotitalouksilta vaarallisia jätteitä otetaan vastaan vain Lahden lajitteluasema PILLERIllä ja niiden vastaanotto on aina maksullista.

Maksuvälineenä vuoden alusta käy kaikissa toimipisteissä pankki- tai luottokortti. Vakituisesti asioivat yritysasiakkaat voivat hakeutua tiliasiakkaaksi.